onsdag 14. mars 2012

TELLEKANTER


Den årlige opprydningen i skap og skuffer har resultert i perfekte tellekanter på tøyet – igjen! Noe er kastet, noe er ryddet bort og noe ligger perfekt på plassen sin igjen. 

Hva betyr tellerkanter egentlig? Jo, tellekant er velkjent av alle som har gjennomgått ordinær militærtjeneste, og det er også et ordet som er i bruk i husmorfaget. Det er den entydige kanten eller bretten du får, eller kan få (!), på den ene siden av noe som er brettet. Tenk deg et håndkle eller en skjorte som skal legges i skap sammen med andre håndklær og skjorter. Når det kreves tellekanter, skal håndklærne eller skjortene legges (oppå hverandre) slik at de lettest mulig kan telles, og det blir tilfellet når det er bare én kant/brett på hver enhet.
Tellekanter er også et ord som bruks som mål for forskningsinnsats, og innebærer et tellekantsystem hvor innsatsen skal være lett å “måle” og om nødvendig rubrisere ytterligere.

I <3 TELLEKANTER,
GJØR DU?

2 kommentarer:

  1. Der har du orden i sysakene;) Jeg elsker tellekanter og ønsker hele tiden å ha det, men jeg har for mye klær og for liten plass, så det blir fort bare rot. Jeg ønsker meg et gigantisk walk in closet!

    SvarSlett
  2. Åja! Drømmen er et walk in closet større en Fotballfrue sitt.. AWW! Vi får begynne å spare til drømmehuset! ;)

    SvarSlett