fredag 23. september 2011

Verdens viktigste løpetur - The Long Run

"Der barn ikke har det bra, har jentene det verst. Dette er det dramatiske utgangspunktet for Plans Jentekampanje. I mange samfunn der vi jobber, blir jenter sett på som mindre verdt enn gutter. Det kan vi ikke akseptere. Vårt mål i Jentekampanjen er å skape oppmerksomhet og engasjement for jenter i fattige land. Vi ønsker å sette jentene i Sør på dagsorden, både i media og i utviklingspolitikken. Jentekampanjen er ikke bare for jenter. Skal vi få til endring, må gutta med - enten de bor i Malawi, Vietnam, Peru eller Norge. 


I årets Jentekampanje inviteres alle – og da menes også gutta - til verdens viktigste løpetur The Long Run. The Long Run går gjennom 49 land hvor Plan jobber for å endre situasjonen for jenter. Last ned mobilapplikasjonen og legg på løp – for jenter! The Long Run er en gratis mobilapp som inneholder en kilometerteller. Du registrerer deg, og hver gang du løper (eller går…) så legges dine kilometer automatisk til i løypa gjennom de 49 landene. Hvert skritt du tar er et verdifullt bidrag i Jentekampanjen. 


Du kan løpe alene eller lage lag. Du kan konkurrere eller rolig spasere. Du kan samle medaljer eller få et innblikk i landet du løper i. Du kan være Plan-fadder eller ikke. Du kan konsentrere deg om melkesyra, eller reflektere over jenters situasjon i landet du løper i. Uansett viser du at du også ønsker å bedre situasjonen for jentene.


Viser styrke med beina – og hjertet"
Les mer på : http://www.thelongrun.no/ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar