fredag 25. februar 2011

VM-rundstykker:

Bildet er tatt før rundstykkene skal stekes
INGREDIENSER:

4 dl sammalt rug
4 dl fullkornshvetemel
5 dl kruskakli
1,5 dl linfrø
1,5 pk tørrgjær
2 ts salt
2-3 raspa gulrøtter
rosiner, svisker og nøtter etter ønske
-----
ca. 10-11 dl vann

SLIK GJØR DU:

1. Bland sammen alle de "tørre" ingrediensene godt

2. Tilsett vannet og rør (deigen skal være så løs at den kan "røres" med en tresleiv).

3. Bruk en skje og legg deigen som ”rundstykker” på bakepapirkledt stekebrett. Avhengig av størrelse blir det 16-20 knudret rundstykker. Dekk med et kjøkkenhåndkle og sett til heving ca 1 time.

4.Stek på midterste rille i varm stekeovn ved 225 o C i 15-20 min.

5. SPIS!

Passer godt å ha med i tursekken opp i Holmenkollen i disse dager!

1 kommentar:

  1. Så fin oppskrift:) Denne skal jeg prøve! Fint at den er uten hvetemel,så de er sunne og gode!

    SvarSlett