onsdag 24. februar 2010

Skoleboller/skolebrød/boller med gult i:

Oppskrift:
(ca. 16 mellomstore boller)

3 dl melk
150 g smør
---
50 g gjær
1 egg
---
9-10 dl mel
1 ts kardemomme
1 dl sukker
---
vaniljekrem
melis
kokos

Slik gjøres det:
1. Bland alt det tørre
2. Smelt smøret og ha så i melken
3. Bland egget og gjæren inn i melken og smøret (husk tallet 37!)
4. Ha det våte i det tørre
5. Elt til en smidig deig, heller litt klissen enn tørr
6. Hev deigen i ca. 60 min under plast
7. Trill ut boller, lag en grop og ha i det gule
8. Etterhev i ca. 45 min
9. Stekes på 200 grader til de er ferdige
10. Avkjøl
11. Klin på melis og kokos
12. SPIS!

1 kommentar:

  1. Mmmm.... Dette så godt ut! Skal prøve det :) Trenger litt søtt innimellom all denne håpløse skrivingen (som aldri tar slutt)!
    - Kristine

    SvarSlett