torsdag 28. januar 2010

FOCACCIA:

TIL ET LANGPANNEBRØD:
50 g gjær
6 dl lettmelk
1/2 dl olivenolje
1 1/2 ts salt
13-14 dl hvetemel

GARNERING:
Ca. 1/2 dl olivenolje
1/2 ss flaksalt
og eventuelt:
1-2 ss tørket eller frisk rosmaring, soltørkede tomater og/eller oliven

SLIK GJØR DU:
1. Smuldre gjæren i en bolle
2. Varm melken til fingervarme
3. Bland melken i gjæren, og rør til den er oppløst
4. Tilsett salt og olivenolje
5. Tilsett melet litt etter litt
6. Arbeid deigen sammen til den er smidig (skal være ganske løs)
7. La den heve under klede i ca. 40 min
8. Smør en langpanne med olivenolje
9. Trykk/klapp deigen ut i langpannen med litt olivenolje på hendene
10. La deigen heve under klede i ca. 35 min
11. Sett stekeovnen på 200 grader
12. Trykk fingertuppene ned i deigen flere steder
13. La den heve ytterligere 5 min
14. Pensle deigen med olivenolje og dryss over saltet (og eventuelt rosmarin, oliven eller soltørkede tomater)
15. Stek brødet på andre rille nedenfra i ca. 20 min
16. SPIS!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar